28 juni 2011

Här kommer receptet på Rabarberkladdisen!

75 g rabarber
1/2 dl socker
1/2 dl vatten


100 g smör


2 ägg
3 dl socker


2 1/2 dl mjöl


(Ingefära och kardemumma men det är en smaksak)


Sätt ugnen på 200°C. 
Tvätta rabarbern. Dela den i småbitar.Koka samman rabarbern, socker och vatten till en kräm. 
När vattnet nästan kokt bort tillsätts smöret och kastrullen dras från värmen.
Rör samman eller vispa lätt strösocker och ägg.Tillsätt det siktade mjölet.
Rör i smör- rabarberblandningen.
Smörj en form, ca 23 cm i diameter och 2 cm djup, med löstagbar botten och bröa med mannagryn. 
Häll smeten häri och grädda kakan i ungefär 30 minuter i 200°C
Låt kakan svalna innan den tas ur formen.

Servera med vispad grädde.



Hellre för kladdig än för torr, jag rekommenderar att du gör den dagen innan den ska serveras, förvaras då i kylskåpet. 

1 kommentar:

MaMaT sa...

Receptet finns där nu...