10 juni 2009

Lite om En Liten smula

En Liten Smula är ett konditori som öppnade sina dörrar i februari år 2001. Bakgrunden till detta var att Therese Baalack sedan en tid närt en önskan att en dag få ha sitt eget ställe. Ett konditori som var precis som ett där hon själv skulle vilja vara gäst. När en liten lokal i den gamla delen av Norrtälje blev ledig, så var resultatet givet. Den före detta sminkbutiken i sekelskifteshuset (som historiskt även varit konditori för ett 50 tal år sedan) renoverades från golv till tak.

Therese, en av Sveriges bästa konditorer med erfarenhet från flera förstklassiga svenska och utländska restauranger och med en mentor som Jan Hedh (konditormästare med VM-titlar i bagaget), hade inga låga ambitioner med satsningen. En Liten Smula har sedan starten bara arbetat med egentillverkade produkter av högsta kvalité. Allt från sorbet, småkakor, bröd och inte minst tårtor till tryfflar och praliner har producerats i liten skala. En Liten Smula har en stor verksamhet kring bröllopstårtor och är ledande i Roslagen kring dessa. Vi levererar till flera av de största bröllopsarrangörerna i Roslagen. Att konceptet fungerar vittnar inte minst utmärkelser från stiftelsen Sveriges Bästa Bord som "Årets konditori 2004", "Konditori med guldkant 2004, 2005, 2006 2007, 2008 och 2009" om. En Liten Smula har varit och är ett av de mest omskrivna konditorierna i Sverige. Kanske för att det inte hör till vanligheterna att ett konditori tar sig in bland eliten av Sveriges konditorier på bara ett par år, och dessutom ett som inte ligger i en storstad. Bland de sex konditorier som fått utmärkelsen "Konditori med guldkant" har fyra varit verksamma i decennier och ligger i Stockholm.

Det var Therese vi träffade igår för att sätta ihop något som ska passa just oss.

Inga kommentarer: